Over Marjolein

Wat meer over mijzelf...

Sinds dat ik mij kan herinneren ben ik tussen de paarden geweest. Zodra het kon ben ik meteen begonnen met manegelessen, vervolgens kreeg ik op 10 jarige leeftijd een eigen pony.

Maris was een verwaarloosd getraumatisdeerde jaarlinger, wat voor mij en het gezin behoorlijk wat uitdaging vergde, en nog steeds. Maris is nooit het makkelijkste paard gebleven maar ik ben dankbaar voor alle lessen die zij mij in de afgelopen 20 jaar al heeft mogen geven.

Mijn eerste pony zorgde er dan ook voor dat ik op jonge leeftijd een affiniteit ontwikkelde met paarden die een mentale en/of fysieke uitdaging.

Uiteindelijk heb ik met Maris  in 2009 de 3-jarige opleiding tot holistisch trainer & instructeur bij DressuurNatuurlijk gevolgd waarna er nog vele clinics, workshops en lessen bij verschillende trainers mochten volgen. De opleiding opende een deur naar een wereld waar ik als kind van droomde maar nooit weet van had, omdat je opgroeit op de traditionele manege. Een wereld wereld van klassieke rijkunst, academische rijkunst, gedragswetenschap, biomechanica, anatomie en horsemanship.

Na de opleiding heb ik mijn eigen bedrijf Marjolein van den Broek – Horse Awareness opgezet en begonnen met het trainen van paarden en ruiters naar een optimale samenwerking met hun paard. Ik houd mij al jaren bezig met het zadelmak maken en inrijden op een vriendelijke en biomechanisch correcte manier, ongewenst gedrag, houding & zit, klassieke rijkunst en horsemanship.

In 2017 mocht ik mijzelf rijk rekenen met de aanschaf van de dressuursimulator HA’s Jolly Joker (meer info op www.dressuursimulator.nl). Een unieke simulator die niet alleen je balans op de proef stelt maar ook nog eens perfecte feedback geeft over hetgeen jouw paard ervaart wanneer je in of uit balans raakt als ruiter. Hiermee wil ik meer bewustwording creeren over de belevingswereld van het gereden paard en tegelijkertijd zoveel mogelijk ruiters helpen naar een moeiteloze ruiterbalans.

Sinds 2015 kwam Special Edition op mijn pad. Depressief, angstig, vermoeid en vol van fysiek ongemak maar een absoluut gouden karakter. Ook hij heeft mij onwijs veel geleerd over het terugvinden van mentale en fysieke balans nadat deze jarenlang compleet verstoord is geweest.

Ik ben onwijs leergierig en nieuwsgierig waardoor ik mijn kennis continu blijf bijspijkeren door middel van opleidingen, cursussen, clinics en privélessen.

Ik heb ruime ervaring met inrijden en trainen van Iberische rassen, hengsten en koudbloeden. Maar ik heb mij nooit vastgebonden aan één ras of type paard waardoor ik mij divers ontwikkeld heb om doelgericht met verschillende karakters en temperamenten om te kunnen gaan.

 

Opleiding & cursussen

De randvoorwaarden voor een gezond en blij paard zijn minstens net zo belangrijk als weten hoe je een paard vriendelijk en correct kan trainen. Denk aan huisvesting, voeding, hoefbalans, zadelpassen, anatomie, biomechanica, etc.

Daarom school ik mij al meer dan 10 jaar continue bij om daar iedere dag een beetje beter in te worden. Hierbij een greep uit de vele opleidingen en cursussen die ik gevolgd heb door de jaren heen.

Mijn paarden, mijn leermeesters

17992040_1358736644218389_851653599908747228_n

Special Edition

Tuiger x Duits warmbloed ruin

Geboren: 2008

Enorm zachtaardig en sensibel. Een lastig lijf en hij moest zowel mentaal als fysiek van ver komen. Een echte uitdaging die mij alles heeft geleerd over revalidatie dat ik nu weet.

1604640_3757370110690_1400857604_n

Mariska

Haflinger merrie

Geboren: 2001

Mijn kinderpony, mijn rots in de branding. Een merrie met een gecompliceerd karakter. Ze heeft een bijzonder slechte start gehad in het leven, waardoor zij mij al als tiener heeft geleerd wat er voor nodig is om vertrouwen terug te winnen in de mens en te zoeken naar paardvriendelijke omgang en trainingz.

229242_1356049079165_3602536_n

Heasel

Haflinger merrie

Geboren: 2010

Een zeer sensibele, energieke merrie met een complex karakter. Als dochter van Mariska heb ik haar mogen zien opgroeien en alles wat ik geleerd heb over de opleiding van het jonge paard direct toe kunnen passen.