Wat meer over mijzelf...


Aangenaam, ik ben Marjolein!

Zodra ik 6 was moest en zou ik op paardrijden en was ik niet meer weg te slaan op de manege. De droom van ieder paardenmeisje kwam bij mij belachelijk vroeg in vervulling, want op 10 jarige leeftijd kreeg ik mijn eigen Penny pony. Mijn knappe haflinger merrie Mariska. Ze is inmiddels 23 en nog altijd bij mij. Rijker kan ik mij toch niet rekenen?!

Ze was een verwaarloosd en iets wat getraumatiseerd veulen wat voor mij en het gezin behoorlijk wat uitdaging vergde, en nog steeds soms. Maris is nooit het makkelijkste paard gebleven met haar sterke karakter en eigen wil maar ik ben ongelooflijk dankbaar voor alle lessen die zij mij in de afgelopen 20 jaar al heeft mogen geven. Ze zorgde er dan ook voor dat ik op jonge
leeftijd een affiniteit ontwikkelde met paarden die een mentale en/of
fysieke uitdaging.
En misschien nog wel veel belangrijker, dat ik de kans heb om al 23 jaar hetzelfde paard in mijn leven te mogen hebben.

Uiteindelijk heb ik met Maris  in 2009 de 3-jarige opleiding tot holistisch trainer & instructeur bij Dressuur Natuurlijk gevolgd waarna er nog vele clinics, workshops en lessen bij verschillende trainers mochten volgen. De opleiding opende een deur naar een paardvriendelijke wereld waar ik als kind alleen maar van kon dromen maar nooit weet van had, omdat je opgroeit op de traditionele manege. Een wereld wereld van klassieke rijkunst, academische rijkunst, gedragswetenschap, biomechanica, anatomie en horsemanship.

In 2012 heb ik mijn eigen bedrijf ‘Horse Awareness’ opgezet waarin ik mij focus op het trainen van paarden en ruiters naar een optimale samenwerking met hun paard. Ik houd mij al jaren bezig met het zadelmak maken en inrijden op een vriendelijke en biomechanisch correcte manier maar ook gedrag, houding & zit, klassieke rijkunst en horsemanship kunnen niet ontbreken.

In 2017 mocht ik mijzelf rijk rekenen met de aanschaf van de dressuursimulator HA’s Jolly Joker. Een unieke simulator die niet alleen je balans op de proef stelt maar ook nog eens perfecte feedback geeft over hetgeen jouw paard ervaart wanneer je in of uit balans raakt als ruiter. Hiermee kan ik meer bewustwording creëren over de belevingswereld van het gereden paard en tegelijkertijd zoveel mogelijk ruiters helpen naar een moeiteloze ruiterbalans.

Sinds 2015 kwam Special Edition op mijn pad. Depressief, angstig, vermoeid en vol van fysiek ongemak. Als hij een mens was had hij een flinke burn-out te pakken. Maar mijn god, wat een absoluut gouden karakter. Ook hij heeft mij onwijs veel geleerd over het terugvinden van mentale en fysieke balans nadat deze jarenlang compleet verstoord zijn geweest. Een echte leermeester met een gigantisch hart.

Ik ben onwijs leergierig en nieuwsgierig waardoor ik mijn kennis continu blijf bijspijkeren door middel van opleidingen, cursussen, clinics en privélessen.

Ik heb ruime ervaring met inrijden en trainen van o.a. Iberische rassen, koudbloeden en hengsten en inmiddels een grote variatie aan verschillende rassen.

Opleiding & cursussen

De randvoorwaarden voor een gezond en blij paard zijn minstens net zo belangrijk als weten hoe je een paard vriendelijk en correct kan trainen. Denk aan huisvesting, voeding, hoefbalans, zadelpassen, anatomie, biomechanica, etc.

Daarom school ik mij al meer dan 10 jaar continue bij om daar iedere dag een beetje beter in te worden. Hierbij een greep uit de vele opleidingen en cursussen die ik gevolgd heb door de jaren heen.

Mijn paarden

17992040_1358736644218389_851653599908747228_n

Special Edition

Tuiger x Duits warmbloed ruin

Geboren: 2008

‘Specie’ is een ongelooflijk lief, loyaal en sensibel paard. Zowel fysiek als mentaal was hij op jonge leeftijd al flink overvraagd. Op 8 jarige leeftijd kwam hij op mijn pad en stal direct snel mijn hart. Zijn gedrag was onvoorspelbaar en ik was bang dat als ik hem niet overnam hij slecht zou eindigen. Ik twijfelde niet lang toen de optie kwam om hem over te nemen.

Special heeft mij laten zien hoe dankbaar het werk van revalideren kan zijn. Het was een flinke leerweg. Hij heeft mij alles geleerd wat ik vandaag weet over het mentaal & fysiek revalideren van een paard en blijft mij dagelijks verbazen over hoe stabiel en zelfverzekerd hij geworden is.

1604640_3757370110690_1400857604_n

Mariska

Haflinger merrie

Geboren: 2001

Mijn kinderpony, mijn rots in de branding. Zij was 9 maanden en ik 19 jaar oud toen mijn ouders besloten haar te kopen. Een onwijs sterke merrie met een gecompliceerd karakter. Ze heeft een bijzonder slechte start gehad in het leven, waardoor zij mij al als tiener al meteen heeft geleerd wat er voor nodig is om vertrouwen terug te winnen in de mens en te zoeken naar paardvriendelijke omgang en training. Ik kan het bijna niet geloven dat we al meer dan 20 jaar samen zijn.

229242_1356049079165_3602536_n

Heasel

Haflinger merrie

Geboren: 2010

Een zeer sensibele, energieke, onozele en altijd vrolijke dame. We hebben haar zelf gefokt. Als dochter van Mariska heb ik haar mogen zien opgroeien en alles wat ik geleerd heb over de opvoeding en opleiding van het jonge paard direct toe kunnen passen.