Waar kan ik jou en je paard bij helpen?

Ervaar meer plezier - bereik meer met minder

Zoveel mensen, zoveel dromen. Ieder mens en paard is uniek! Daarom is geen enkele les hetzelfde.

‘Hakken laag, achterover zitten, meer binnenbeen, let op je buiten teugel, recht zitten en kijk waar je heen gaat!’… Het klinkt je vast niet onbekend. Sommige dressuurlessen lijken bijna een soort reeks van commando’s zonder inhoud. Niet bepaald gezellig vind ik persoonlijk. Maar waarom? Wat bereik je nou eigenlijk met die reeks aan handelingen? Waarom doe je wat je doet en werkt het zoals het werkt?

In mijn lessen focus ik op het hoe, wat en waarom. Door aandachtig te luisteren naar jouw verhaal en vervolgens aan de slag te gaan met specifieke oefeningen wordt het vaak al snel duidelijk waar de knelpunten liggen. Hierdoor ontstaat er een duidelijk stappenplan met als resultaat een succeservaring bij zowel mens en paard. 

Paarden trainen is van alles willen communiceren met een dier dat onze taal simpelweg niet spreekt. Hierdoor kunnen er veel misverstanden en onbegrip ontstaan. Ik leer je graag hoe je dit kunt voorkomen door te begrijpen wat je uitstraalt naar je paard en wanneer je wat, hoe moet vragen om te behalen wat je voor ogen hebt. Door de ruiter mee te laten denken over het hoe en waarom ontstaat er een trainers mindset, die er voor zorgt dat hij ook buiten de lessen precies weet wat zijn paard nodig heeft. Wanneer je aan kunt voelen wat jij en je paard nodig hebben op ieder moment, ervaar je het meeste plezier en behaal je je doelen het meest effectief.

Iedere wens vraagt om een unieke aanpak en ieder mens heeft een andere voorkeur op welke manier hij dit wil en kan leren. Bekijk daarom hier onder gerust naar wat het beste bij jou past.'In training horses, one trains himself' - Antoine de Pluvinel


Aanbod
-

IMG_20190223_101041_611

Instructie
(Op locatie)

SONY DSC

Clinic
(Op locatie)

IMG_0290

Jonge paarden 
Training & begeleiding

Agenda
-

22 januari

Reset je Ruiterbalans

Dagworkshop houding & zit


Bij Reset je Ruiterbalans krijg je les op simulatiepaard Joker van Marjolein, oefen je je rijtechniek en ruitergevoel middels Feldenkrais oefeningen met Tessa én train je lichaam op een vriendelijke, laagdrempelige manier met Micheal.

Ruiterbalans check-up

Interactieve zitles op dressuursimulator

Wil je weten hoe het zit met jouw ruiterbalans? Meld je aan voor een periodieke check-up!

De lessen zijn interactief. Leer mee van anderen door mee te kijken naar andere privélessen

Masterclass

'Train je oog'

Webinar serie over de volgende onderwerpen:

Dressuursimulator HA's Joker

Balanstrainer + Feedbacksysteem

  • Verbeter je ruiterbalans in 30 minuten
  • Ervaar hoeveel invloed jouw houding & zit heeft op de balans van je paard
  • Even alle aandacht voor jou zonder dat je hoeft te ‘rijden’
  • Goed paardrijden begint bij een goede ruiterbalans!
  • Begeleiding bij pijn, angst & revalidatie
  • Alle disciplines – Alle leeftijden – Alle niveau’s

Contact

Meer informatie? 

Bel of mail mij gerust. Ik beantwoord graag al je vragen!