Instructie op locatie

Meer dan een rijles..

Wil jij meer plezier met je paard?  Meer bereiken met minder hulpen?

Wil jij je paard volgens gezonde biomechanica trainen?

Heb je een jong paard dat je op de beste manier mogelijk wil opvoeden en opleiden?

Of kan je ruiterbalans wel wat meer aandacht gebruiken?

 

Allemaal zaken waar ik mij dagelijks mee bezig houd in de privélessen die ik geef. Plezier, gezondheid en veiligheid staan hierin voorop. Welke behoeftes heeft jouw paard en welke randvoorwaarden zijn er nodig om hem gelukkig te kunnen maken? Ik help je om deze vragen te beantwoorden en in de praktijk te brengen, zodat je iedere dag weer vol vertrouwen en plezier met jouw grote vriend aan de slag kan gaan.

 

‘Hakken laag, binnenbeen – buitenteugel, recht zitten, kijk waar je heen gaat!’

 

Het klinkt je vast niet onbekend. Sommige dressuurlessen lijken bijna een soort reeks aan commando’s zonder verdere uitleg. Niet bepaald gezellig. Maar waarom doen we de dingen die we doen? Wat bereik je met al die hulpen?

In mijn lessen focus ik op het wat, hoe en waarom. Wanneer je niet exact weet wat je wilt, kan je het ook niet uitleggen aan je paard. Dit klinkt logisch maar toch zie ik het in de praktijk nog veel gebeuren. Sonde, want vaak verliest zowel paard als ruiter het plezier in de training of krijgen in het ergste geval zelfs last van fysieke en/of mentale klachten. Een gedoseerde opbouw van theorie en praktijk zorgen ervoor dat je uiteindelijk precies weet wat de volgende stappen zijn voor jou en je paard. Ik leer je de anatomie, biomechanica en het gedrag van jouw paard beter te begrijpen, waardoor we meteen alle randvoorwaarden die ervoor nodig zijn om jullie wensen en doelen te behalen kunnen optimaliseren voor het meeste succes.

 

Een paard trainen is communiceren met een dier dat onze taal niet spreekt. En héél eerlijk, zelfs ik ben na al die jaren nog geïntegreerd over wat ik dagelijks bij mag leren over wat ze ons allemaal te vertellen hebben!

 

          Hoe meer je naar je paard luistert, hoe meer hij je gaat vertellen. 

 

Simpel maar absoluut niet eenvoudig. Ik help je graag te begrijpen wat je paard je wilt aangeven maar ook wat jij voor taal uitstraalt naar je paard om zo misverstanden en onbegrip te voorkomen. Ook leer je wanneer je wat, hoe kunt vragen om zo duidelijk als mogelijk te kunnen communiceren wat je verlangt van je paard.

Door de ruiter actief mee te laten denken over het hoe en waarom, ontstaat er een trainersmindset die ervoor zorgt dat die ook buiten de lessen om precies weet wat hij en zijn paard nodig heeft.

 

Onderwerpen die centraal staan in mijn lessen

Wat anderen zeggen...

Tarieven

De duur van een les kan variëren van 45 tot 60 minuten afhankelijk van wat er op dat moment nodig is.

Soms is het kort maar krachtig, soms is er veel theorie of zijn we een uur flink aan het oefenen. Het is doodsonde om een goed moment teniet te doen doordat er nog tijd op de klok over is, of dat je slecht afsluit omdat je niet op het juiste moment de les afsluit. Wanneer je langer door gaat dan dat het paard mentaal en/of fysiek aan kan, kan het ervoor zorgen dat de gehele training überhaupt geen nut meer heeft gehad. Ik ga altijd voor het behalen van het meest plezierige en optimale resultaat mogelijk op dat moment. Dat staat áltijd voorop.

Reiskosten zijn de eerste 10 km gratis, daarna 0,30 cm per kilometer

Een clinic op meer dan 100 km afstand organiseren? Dan bedragen de reiskosten 0,40 cent per kilometer


Intake (Probleem)gedrag & Revalidatie

Bij een hulpvraag gericht op probleemgedrag of revalidatie neem ik graag de tijd om jullie goed te leren kennen. Een goed trainingsplan opstellen vereist een goed beeld over de situatie, zodat het beste herstel mogelijk plaats kan vinden.

De eerste afspraak is daarom in dit geval altijd een intake met een duur van circa 1,5u.

Hierin doe ik een Assesment van je paard (gangen analyse, palpatie & observatie, beoordelen van de belastbaarheid en uitdagingen van het paard)

Doornemen van de randvoorwaarden van succes (voeding, hoefbalans, controle zadel & hoofdstel, algemeen management)

Daarna werk ik eventueel nog met je paard en/of kijk ik graag even mee met de uitdaging die je tegen komt of het werk dat je nu met je paard doet om te kunnen beoordelen waar jullie op dit moment staan en wat aan de hand daarvan het beste begin punt van de training kan worden.

De kosten van een intake zijn 75 euro excl. reiskosten.

Rittenkaarten

Rome was niet gebouwd in één dag. Net als het leren van ballet dansen, tennissen, bergbeklimmen, schaken of welke andere sport dan ook is er veel oefening nodig om het onder de knie te krijgen, laat staan te verfijnen tot de kunst die het in potentie kan worden.

Lessen heeft pas echt effect wanneer je het voor langere periode regelmatig doet. Zowel student als ik als instructeur halen er bij verre het meest voldoening uit wanneer we voor langere periode samen mogen werken naar een groter doel. Daar gaat dan ook absoluut mijn voorkeur naar uit.
Wil je gewoon een opfrisser of dat er af en toe iemand met je meekijkt? Dat kan natuurlijk ook.

Wanneer je meerdere lessen in één keer aanschaft door middel van een rittenkaart ontvang je tot 1,5 les gratis en 50% korting op de reiskosten.

Losse Privéles

50
 • Bevestigen & herstellen van de basis
 • Probleemgedrag
 • Functionele dressuur
 • Houding & zit
 • Hulp bij angst en/of pijn
 • In Sterksel of op locatie
 • 45-60 min

10-Rittenkaart

500
425
 • Bevestigen & herstellen van de basis
 • Probleemgedrag
 • Functionele dressuur
 • Houding & zit
 • Hulp bij angst en/of pijn
 • In Sterksel of op locatie
 • 45-60 min

5-Rittenkaart

250
215
 • Bevestigen & herstellen van de basis
 • Probleemgedrag
 • Functionele dressuur
 • Houding & zit
 • Hulp bij angst en/of pijn
 • In Sterksel of op locatie
 • 45-60 min