Instructie op locatie

Veel meer dan een rijles!

Wil jij meer plezier met je paard?  Meer bereiken met minder hulpen?

Wil jij je paard volgens gezonde biomechanica trainen?

Heb je een jong paard dat je op de beste manier mogelijk wil opvoeden en opleiden?

Of kan je ruiterbalans wel wat meer aandacht gebruiken?

 

Allemaal zaken waar ik mij dagelijks mee bezig houd in de privélessen die ik geef. Plezier, gezondheid en veiligheid staan hierin voorop. Welke behoeftes heeft jouw paard en welke randvoorwaarden zijn er nodig om hem gelukkig te kunnen maken? Ik help je om deze vragen te beantwoorden en in de praktijk te brengen, zodat je iedere dag weer vol vertrouwen en plezier met jouw grote vriend aan de slag kan gaan.

 

‘Hakken laag, binnenbeen – buitenteugel, recht zitten, kijk waar je heen gaat!’

 

Het klinkt je vast niet onbekend. Sommige dressuurlessen lijken bijna een soort reeks aan commando’s zonder verdere uitleg. Niet bepaald gezellig. Maar waarom doen we de dingen die we doen? Wat bereik je met al die hulpen?

In mijn lessen focus ik op het wat, hoe en waarom. Wanneer je niet exact weet wat je wilt, kan je het ook niet uitleggen aan je paard. Dit klinkt logisch maar toch zie ik het in de praktijk nog veel gebeuren. Sonde, want vaak verliest zowel paard als ruiter het plezier in de training of krijgen in het ergste geval zelfs last van fysieke en/of mentale klachten. Een gedoseerde opbouw van theorie en praktijk zorgen ervoor dat je uiteindelijk precies weet wat de volgende stappen zijn voor jou en je paard. Ik leer je de anatomie, biomechanica en het gedrag van jouw paard beter te begrijpen, waardoor we meteen alle randvoorwaarden die ervoor nodig zijn om jullie wensen en doelen te behalen kunnen optimaliseren voor het meeste succes.

 

Een paard trainen is communiceren met een dier dat onze taal niet spreekt. En héél eerlijk, zelfs ik ben na al die jaren nog geïntegreerd over wat ik dagelijks bij mag leren over wat ze ons allemaal te vertellen hebben!

 

          Hoe meer je naar je paard luistert, hoe meer hij je gaat vertellen. 

 

Simpel maar absoluut niet eenvoudig. Ik help je graag te begrijpen wat je paard je wilt aangeven maar ook wat jij voor taal uitstraalt naar je paard om zo misverstanden en onbegrip te voorkomen. Ook leer je wanneer je wat, hoe kunt vragen om zo duidelijk als mogelijk te kunnen communiceren wat je verlangt van je paard.

Door de ruiter actief mee te laten denken over het hoe en waarom, ontstaat er een trainersmindset die ervoor zorgt dat die ook buiten de lessen om precies weet wat hij en zijn paard nodig heeft.

 

Onderwerpen die centraal staan in mijn lessen


Wat anderen zeggen...

Heb je vragen? Contact opnemen kan door te mailen naar marjolein@horse-awareness.nl of door onderstaand contactformulier in te vullen. Doorgaans heb je binnen twee a drie werkdagen antwoord.

Contactformulier