Lezing Iriscopie bij paarden

Wat is iriscopie bij paarden?

Het oog is verbonden met de zenuwen in het lichaam. De iris bestaat uit bindweefsel met ongeveer 28.000 zenuw-uitgangen die allemaal verbonden zijn met de hersenen. De hersenen ontvangen voortdurende informatie over de organen en rekent deze informatie om in de iris markeringen. Wanneer er een verandering van zenuwprikkel is verandert er in het oog ook iets.

Met iriscopie kun je letterlijk IN het paard ‘kijken’ en aangeven waar het probleem, die de oorzaak van de fysieke en gedragsproblemen is, zich bevindt. Met iriscopie kan je niet alleen zien waar het probleem vandaan komt, maar ook waar naar alle waarschijnlijkheid een probleem aan het ontstaan is als gevolg van oude verwondingen/trauma’s of vererfde zwakheden.

Een iriscopist leest het oog uit als een landkaart waardoor je als het ware een blauwdruk krijgt van het lichaam van het paard.

Na het uitlezen van het oog (de iris) kan ik de eigenaren meer vertellen over hun paard. Bijvoorbeeld over:

 


Een ding weet ik zeker; Annette Timmer zorgt ervoor dat je nooit meer hetzelfde kijkt naar een paardenoog!

Misschien herken je dit wel...



‘O zo fijn dat je dit zegt, ik dacht dit eigenlijk al, het voelde ook zo. Het is mij nu helemaal duidelijk waarom hij zo reageert met bijvoorbeeld schaduw en zon.’

Wat leer je tijdens de lezing?

Wat kan je verwachten?

De lezing vindt plaats op de prachtige locatie van Hoeve de Vrijheid in Luyksgestel.

Er wordt van warme & koude dranken en snacks voorzien.

De lezing begint om 19:00 en duurt ongeveer 1,5u. Gelieve maximaal 10 minuten van tevoren aanwezig te zijn, zodat we lekker op tijd kunnen beginnen. 🙂

Investering

€15

 

Datum & tijd:

30 april 2022

Tijd: 19:00 tot 20:30u

Locatie

Hoeve de Vrijheid

Burgemeester Lindersweg 13

5575 XA

Luyksgestel

Even voorstellen: Annette Timmer

Ik, Annette Timmer, ben opgegroeid tussen de paarden; zowel mijn ouders als mijn grootouders waren paardenmensen in hart en nieren. De opleiding voor paardrij-instructrice en voor dierenartsassistente heb ik met goed gevolg doorlopen en ik heb veel met dierenartsen en ‘probleempaarden’ gewerkt. Het grootste deel van mijn leven heb ik beroepsmatig met paarden gewerkt. Op dit moment heb ik nog 2 paarden waarvan ik er één train. Ik gebruik de iriscopie om te kijken wat de training bij mijn eigen paard doet en hem op die manier gezond houdt.

In 2001 heb ik mijn examen voor Iriscopie voor mensen gehaald. Ik ben een gekwalificeerde Iriscopiste (Qualified Iridologist). Inmiddels heb ik mijn opleiding Paardeniriscopie (Equine Iridology) met goed gevolg afgesloten bij Ellen Collinson; zij is een bekende op het gebied van Equine Iridology.
Door de jaren heen heeft Ellen door onderzoek op overleden paarden en in nauwe samenwerking met een dierenarts, een ‘paardenkaart’ voor iriscopie ontwikkeld. Immers het paardenlichaam is anders dan dat van de mens en functioneert ook anders; denk bijvoorbeeld aan de psyche of aan het spijsverteringssysteem van het paard. Voor de analyse van paarden maak ik daarom gebruik van de paardenkaart, terwijl ik desgewenst de mensenkaart als aanvulling erbij kan pakken.

Na de paardeniriscopie studie en na vele paardenogen op de foto te hebben gezet en te hebben geanalyseerd, weet ik dat deze methode werkt en een verschil kan maken.

Waarom iriscopie?

Iriscopie is een hele oude wetenschap en een erkende methode bij de mensen; het wordt in ziekenhuizen in Duitsland gebruikt zodat men sneller weet wat er aan de hand is en er efficiënter gehandeld kan worden.
Ik heb de opleiding voor paardeniriscopie gedaan om paarden te kunnen helpen en om eigenaren te helpen hun paard beter te leren begrijpen. Met iriscopie kan je de vinger op het probleem leggen; ‘zien’ waar een gedragsprobleem of een psychisch probleem vandaan kan komen – wat gaat er inwendig in het paard om.

Preventief

Met iriscopie kan je erfelijke sterke punten en zwakheden vaststellen, maar ook aanleg voor bepaalde orgaan/systeem disfuncties. Zo doe ik ook vaak preventieve iriscopie  zodat je dan, indien nodig, tijdig actie kan ondernemen Of wanneer er een probleem ontstaat je sneller kan zien waar het vandaan komt en wat te doen.

Aanmelden

Nieuwsgierig geraakt naar wat iriscopie voor jou en je paard kan betekenen? Meld je aan door onderstaand formulier in te vullen.
Je ontvangt binnen enkele werkdagen de factuur om je deelname te bevestigen.

Het is eventueel mogelijk om op de praktijkdag zelf te besluiten of je naderhand een verslag hiervan wilt ontvangen van Annette.

Nog vragen?

Twijfel je nog ergens over? Hier onder vind je de meest gestelde vragen:

De workshop zal worden verzet naar een datum waarop het binnen geldende maatregelen is toegestaan. Wij gaan er vanuit dat 30 april en 1 mei geen beperkende maatregelen zullen zijn waardoor de kans groot is dat de workshop gewoon kan doorgaan zoals gepland.

Het is mogelijk om je eigen paard mee te nemen naar de introductiedag.  Geef dit even aan in het aanmeldformulier, dan brengen wij je zo snel mogelijk op de hoogte van de mogelijkheden en extra kosten bij eventuele overnachting.

Het is ook mogelijk om de introductiedag te volgen met een van de paarden van Hoeve de Vrijheid.

Ja! Er is een fijne bed & breakfast aanwezig waar je kunt overnachten. Er is plek voor twee personen.

Lukt het onverhoopt niet om erbij te zijn? Kijk dan of iemand anders jouw plek in kan nemen.

Bij annulering word de reserveringskosten niet gerestitueerd.

Vergeet op de introductiedag niet om een lunchpakketje mee te nemen. 🙂

Wij zorgen voor warme & koude dranken en snacks gedurende de dag.